Biciclete fara pedale - recomandari

 
De unde si ce fel de biciclete fara pedale, cumparam? Nu, nu sunt toate la fel si da, diferentele sunt mari, nu se rezuma doar la culoare si pret :))

Va spunem asta din proprie experienta pentru ca am calculat noi ca putem sa cumparam biciclete fara pedale din orice magazin, nu poate sa fie mare diferenta intre ele...credeam noi. Si credeam gresit.

Dar haideti sa o luam cu inceputul. Tineti cont de urmatoarele sfaturi, cand doriti sa cumparati o bicicleta fara pedale:

  • orice suta de grame in plus, conteaza. Tinand cont ca aceste biciclete sunt recomandate copiilor intre 2 si 4 ani, fiecare gram in plus...conteaza!
  • saua bicicletei este foarte importanta, atentie sa fie comoda.
  • diametrul rotilor ar trebui sa fie de 10 inch, nu incercati sa luati mai mari pentru ca ii va fi foarte greu copilului sa isi mentina echilibrul. 
  • spitele si jantele ar fi bine sa fie din plastic pentru ca sunt mult mai usoare si sunt foarte  rezistente
  • scaunul si ghidonul ar fi bine sa poate fi reglat pe inaltime
De ce sa cumparati bicicleta fara pedale? Foarte simplu: pentru ca baietelul sau fetita dvs. va invata sa isi tina echilibrul si apoi trecerea la o bicicleta cu pedale, va fi foarte usoara. Inafara de asta, este super distractiva pentru copii, acestia isi vor dezvolta echilibrul si coordonarea, nu costa mult, deste destul de usoara sa o carati in parc, intra in orice masina si dupa ce o folositi o puteti vinde pentru cel putin jumtate din pret.

Acestea sunt recomandarile noastre in privinta bicicletelor fara pedale:
In privinta magazinelor de unde sa va cumparati bicicleta fara pedale, noi va sfatuim sa o cumparati din Noriel: la ei am gasit cele mai bune preturi si cel mai bun raport pret / calitate, sunt foarte seriosi, au transport gratuit, daca aveti orice intrebare, veti gasi un call center unde se vos stradui sa va raspunda la toate intrebarile, au magazine deschise in toata tara, au programe de loializare / fidelizare etc.




Tot ce am cumparat de la Noriel, de la biciclete pentru copii si pana la triciclete copiitrotinete copiirole copii sau protectii si accesorii au fost produse super calitative si aproape intotdeauna am gasit la ei, diverse promotii si reduceri.

Apropos de asta, va sfatuim sa cumparati si protectii si accesorii pentru copil pentre ca este imposibil ca acesta sa nu cada macar de cateva ori:

Cu bagajele de drum – mic ghid pentru pregatirea unei calatorii

Atunci cand ne pregatim sa mergem intr-o calatorie trebuie sa parcurgem niste etape pentru ca aceasta sa decurga fara probleme. Uneori avem timp suficient sa ne pregatim, alteori suntem pe ultima suta de metri. Ce ar trebui sa facem pentru a porni la drum cat mai bine pregatiti? Eu am constatat ca ar trebui sa ne preocupe urmatoarele (ordinea este aleatorie):

1. Alegerea unei valize/genti potrivite pentru vacanta. Acest lucru depinde de mijlocul de transport, anotimp si de durata calatoriei. Din pacate, iarna ne da batai de cap si hainele groase ocupa foarte mult loc. Prin urmare, daca mergem cu:

autoturism/autocar – merge un troller mare;
tren – troller, ca sa nu caram de genti;
avion – fiecare companie are anumite standarde de marime si greutate a bagajelor, nu mai zic de costuri, astfel incat este bine sa verificam aceste informatii pe site-urile oficiale inainte de a pleca la drum, cu atat mai mult cu cu cat se poate plati si bagajul de mana, nu numai cel de cala.
Bagaje avion (4)

Daca am luat biletele de la o agentie de turism putem intreba agentia. Totusi, este bine sa ne interesam la compania aeriana, deoarece poate exista surpriza unei modificari chiar in perioada sejurului si data unei eventuale modificari sa ne ia pe nepregatite.
Trollerul trebuie sa fie rezistent, nu luati unul de duzina, poate suferi la transport, avand in vedere ca este aruncat si trantit adeseori. Nimeni nu este delicat cu el! Cumparati lacatele pentru inchidere, le puteti gasi usor, chiar si in piete, pentru sume infime: 3-5 lei. Aveti grija la cheita, este firava si usor de pierdut…Puteti si infolia bagajul contra cost in aeroport.
Nu uitati sa estimati greutatea/bagaj, pentru a nu a avea surpriza sa depasiti kilogramele permise.

2. Achizitionarea unei asigurari de calatorie, daca este obligatorie. Totusi, recomandarea mea este sa aveti una. Am avut surpriza unui mic accident (entorsa) in Bulgaria si medicul de la hotel a solicitat 70 de euro numai pentu stabilirea diagnosticului, fiind singura data cand nu ne facusem asigurare. Mi-am zis ca nu conteaza pentru trei zile de 1 Mai, dar stiti voi, legile lui Murphy…

3. Verificarea pasapoartelor. Acestea trebuie sa aiba cel putin sase luni de valabilitate. Copiii minori trebuie sa aiba pasaport. Aici gasiti informatiile necesare.

4. Aparatul foto. Trebuie sa aveti cel putin doua aparate de fotografiat, din care macar unul cu accumulator. Bateriile se consuma rapid si te pot lasa chiar cand iti este lumea mai draga! Nu pot uita doua episoade in acest sens: unul cand mi-a scapat pe jos aparatul de fotografiat la Castelul din Praga, isprava care s-a lasat cu urmari si al doilea episod cand am ramas fara baterii la un alt aparat foto, dupa ce ma lasase acumulatorul la altul (aveti in vedere si un acumulator de rezerva si un incarcator de masina) si alergam din magazin in magazin dupa baterii. Pierdere de timp si nervi. Nu mai zic ca s-ar putea sa coste destul de mult. Nu uitati de carduri suficiente de memorie (eu am de 8 si 16 GB), incarcatoare, huse de protectie si snur de gat pentru a avea mainile libere.

5. Harta destinatiei. Neaparat sa va printati/cumparati harti cu locurile pe care doriti sa le vizitati. Mie mi-a fost de mare ajutor o harta printata dupa localizarea hotelului in Roma, care m-a dus usor la destinatie dupa ce am coborat in gara. Nu uitati GPS-ul, daca mergeti cu masina.

6. Efectuarea unor copii dupa actele de identitate (carte de identitate, pasaport). Nu umblati cu originalele la voi, mai bine le lasati la hotel. Daca sunteti talhariti, salvati actele! E dificil sa ramai fara acte in afara tarii. Este bine sa le aveti si salvate intr-un email, pentru a le putea accesa oricand, in conditiile in care nu mai ramaneti cu niciun document.

7. Rezervarea la hotel/pensiune. Dupa ce puneti documentele ce atesta rezervarea intr-o mapa de plastic, impreuna cu celelalte documente de calatorie si cateva copiii dupa actele de identitate, incercati sa trimiteti un mail de confirmare a rezervarii la hotelul ales, chiar daca acesta a fost achizitionat prin agentie. Solicitati agentiei codul rezervarii, le va fi mai usor hotelierilor sa va gaseasca rezervarea. Cu aceasta ocazie, puteti solicita amanunte pe care uneori este greu sa le gasiti la agentia de turism sau chiar pe site-ul oficial al hotelului, cum ar fi orele in care puteti depozita bagajul. Va fi foarte util in ziua plecarii. Noi, in ultima zi de vacanta din Roma, avand tren de la 18.10 spre Bucuresti, am lasat bagajele la hotel pana la ora 15.00, chiar daca facusem check-out-ul la 10.00 si nici nu a fost contra cost. Am cutreierat orasul pana la ora la care trebuia sa ridicam bagajul lasat in camera de bagaje. Astfel, am profitat din plin de orele pe care le aveam la dispozitie pana la ora la care pleca trenul care ne ducea la aeroport.

8. Bani de rezerva. Intotdeauna sa aveti la voi o suma suficienta de bani in care sa nu intrati pana pasiti in aeroport la intoarcere…Nu se stie niciodata pentru ce aveti nevoie: reparatii la masina, doctor, amenzi, etc. Iar daca nu ati intampinat greutati si ii aveti pe toti la intoarcere, aveti ocazia sa cumparati ceva frumos de la duty free in aeroport!

Sper ca experienta mea sa va ajute sa aveti o vacanta reusita!

sursa articol